1
2
3
4

Teksten

Glossy

In samenwerking met Tine de Jong-Veenstra maakte Giswald Advies een Glossy voor de politie in Haarlem. Het tijdschrift bood een terugblik op het succesvolle project De Busverbinding. De glossy werd gebruikt als promotiemateriaal op bijeenkomsten voor de politie in Nederland en in België.

 

Korte verhalen

Giswald Advies heeft zich aangesloten bij een schrijversclub in Alphen aan den Rijn. Beginnende schrijvers inspireren elkaar in het schrijven van verhalen. Giswald Advies typeert in haar korte verhalen personen. De personages hebben één ding gemeen: ze zijn op zoek naar een juiste vorm van en grip op hun leven…….

‘……..sinds het interview was de weg naar herstel onomkeerbaar geworden. Hij had het tijdens het interview al voelen gebeuren. Zijn woordenstroom, het hardop denken en ordenen van de brokstukken uit z’n leven hadden gewerkt als een medicijn. De camera liep en na elke korte vraag brandde hij met groot gemak los. De interviewster onderbrak hem zelden en hij concentreerde zich geheel op het verhaal. Zijn levensverhaal, waarin hij verschillende rollen had gespeeld. De camera gaf hem een podium, waarop hij alle rollen opvoerde. De camera hielp hem zich eindelijk regisseur te voelen, de regisseur van al die rollen. Misschien, zo bedacht hij tijdens het interview, hadden zijn patiënten wel hetzelfde ervaren als hij tijdens dit interview. De dokter was tijdens het spreekuur als een camera. Een camera  die kijkt, luistert en louter registreert. De dokter, die als camera voor een helende werking zorgt. ( Uit Het Interview)

 

Stripverhalen over wijkagenten

Politiewerk kan alleen gedaan worden vanuit verbinding met anderen.  Deze verbindingsgedachte staat ook centraal in de stripverhalen over wijkagenten. De wijkagentdie vanuit verbinding met de wijk en haar bewoners zijn werk doet. Mooi om te vermelden is dat de strips ontstaan zijn ook in verbinding met andere partijen. Leerlingen van het Haarlem College verzorgden tijdens hun studieproject de illustraties en leerlingen van het Grafisch Lyceum in Utrecht verzorgden de opmaak. Een samenwerkingsvorm die voor alle partijen winst oplevert.